Beteendeutredning

För hunden och ägaren som stött på problembeteende som påverkar er vardag. Här kan du läsa mer om hur en beteendeutredning går till.Tjänster

Beteendeutredning 

Jag är utbildad beteendeutredare via Attityd Hundkunskap. En beteendeutredning går till att man utreder ett problembeteenden hunden har. Det kan vara ett eller flera beteenden som påverkar er så vardagen blir svår. Beteendet behöver inte alltid vara ett problem för hunden själv, utan det kan vara ett beteende som ägaren tycker är jobbigt, ett beteende som påverkar eran vardag eller omgivning.

Beteenden kan se olika ut beroende på situationen. Det kan kännas tungt och svårt att inte veta hur en kan hjälpa sin hund. Därför är det viktigt och bra att söka hjälp. Hundividen bemöter alltid människor och hundar med empati och omtanke, för din trygghet.


Exempel på problembeteenden:
Separationsångest
Ufall i koppel vid hundmöten, människor, bilar osv
Ljudrädslor
Resursförsvar
Svårt med hantering och/eller veterinärbesök
Åksjuka
Oönskat skall på ringklockan eller i trädgården
Stress
Jaktproblem


En beteendeutredning hos Hundividen börjar alltid med att du mailar och får ett formulär att fylla i om hundens beteende du behöver hjälp med, när de uppstår, vad hunden gör innan och efter, hur er vardag ser ut, om hundens hälsa, kost och bakgrund. Det är bra att göra en hälsokoll hos veterinären innan vi påbörjar beteeutredningen, för att se sjukdomar och eventuell smärta. Detta kan göras efter intervjun. Under intervjun kommer jag ställa mer djupgående frågor om beteendet, hundens vardag och bakgrund. Du kommer få en beteendeanalys och en åtgärdsplan som ett förslag på hur vi kommer jobba de kommande träffarna. Räkna med ca 1h per träff. Hela familjen är välkommen, då det är bra om alla vet hur årgärdsplanen kommer att se ut.

Du skickar ett mail till Beteendeutredning@hundividen.se du kommer sen få ett formulär att fylla i om din hund, er vardag och vad ni behöver hjälp med.
  
Paket
Detta ingår
Pris
Lilla paketet

Intervju, beteendeanalys och åtgärdsplan ingår + 2 praktiska träningstillfällen med individanpassad träningsupplägg. . Vill du lägga till extra tillfällen efter får du rabatterat pris per tillfälle 450:-. OBS att intervjun kan variera med tiden 45min-1,5h. 
Du får beteendeanalysen samt förslag på åtgärdsplan skickad på mail efter överenskommelse. Ett fysisk träningstillfälle är ca 1-1,5h.

2390 SEK

Stora paketet

Intervju, beteendeanalys och åtgärdsplan ingår + 4 praktiska träningstillfällen där vi jobbar med åtsgärdsplanen. Vill du lägga till extra tillfällen efter får du rabatterat pris per tillfälle 350:-. OBS att intervjun kan variera med tiden 45min-1,5h. Du får beteendeanalysen samt förslag på åtgärdsplan skickad på mail efter överenskommelse.  Ett fysisk träningstillfälle är ca 1-1,5h.

3950 SEK

Endast intervju

Intervju fysiskt eller över videosamtal + beteendeanalys. Intervjun kan variera mellan 45min-1,5h. Du får beteendeanalysen skickad på mail efter överenskommelse. Vid tillägg av träningstillfällen kommer jag då ta fram åtgärdsplan som vi kommer jobba med.

690 SEK

Köp av enskilda tillfällen efter intervju

Enskilda träningstillfällen med individanpassad träningsupplägg. efter köp av enskild intervju. ca 1-1,5h per tillfälle. 

950 SEK

Frågor och svar beteendeutredning

Hur går en beteendeutredning till?

En beteendeutredning går till att du börjar med att skicka ett mail till beteendeutredning@hundividen.se där du beskriver om beteendet du vill ha hjälp med. Jag som beteendeutredare kontaktar sedan dig med förslag på datum för en första intevju och du kan då välja vilket paket du vill boka. Här brukar jag också hänvisa till fysio, veterinär eller till specialist om det är något jag anser borde utredas där mina kunskaper tar vid. När vi har kommit överens om datum för intevju får du betalningsinformation och bokningsbekräftelse. Under intervjun, som du väljer om den ska ske fysiskt eller online via videomöte, ställer jag frågor om hundens beteende, vardag och bakgrund. Därefter skickas en beteendeanalys till dig med förslag på åtgärdsplan. Träffarna sker därefter efter överenskommelse vad som passar åtgärdsplanen och individen. På träffarna jobbar vi tillsammans med att ta fram önskade beteenden och åtgärder som hjälper er och hunden att få en fungerande vardag.

Vad är det för skillnad på beteendeutredning och privatträning?

Under en beteendeutredning görs en analys i helhet på hunden och dess vardag, när och hur beteendet uppkom samt orsaken bakom detta. Åtgärdsplanen kan vara något du ska ändra i vardagen, något som ska tränas eller utredning av specialist osv. Väldigt individuellt beroende på själva beteendet och hundens bakgrund.

En privatträning tränas ett specifikt eller flera beteenden utan att ta göra en analys på hundens vardag, Under privatträning ingår även råd och teoridel om man så vill. Du väljer också vad vi ska träna och varför.

Vad bör utredas och vad kan man träna själv?

Det beror på. När ett beteende påverkar din vardag så pass att du har svårt att få ihop en stabil vardag är det bra att göra en beteendeutredning. Om du har svårt att förstå vad hunden vill eller är orolig att hunden inte mår bra är ockås en utredning lägligt. Ta hänsyn till dina erfarenheter och kunskaper men rådfråga om du känenr dig osäker. Hellre att man frågar en gång för mycket än att man går runt med ett problem för länge som skapar omående. 

Hur lång tid tar en hel utredning och åtgärd?

Det beror på(jag vet luddigt svar), men man kan inte säga med säkerhet hur långt en utredning tar då det är högst individuellt. Det beror på vilket typ av beteende det gäller samt hur åtgärsplanen ser ut. Ibland krävs bara enkla lösningar i vardagen, ibland är en utredning hos veterinär eller frysio vad som krävs, andra fall kan man behöva följa en längre träningsplan för att åtgärda problemet. Att ha i åtanke är att "quick fix" sällan leder till långvariga lösningar, och att man kommer behöva engagera sig i åtegärdsplanen för att på bästa sätt hjälpa hunden(och dig) i er vardag.

Hur vet jag vilket paket jag ska köpa?

Beroende på vad för beteende du vill ha hjälp med kommer jag med förslag innan intevjun där vi tillsammans kommer fram till ett passande upplägg. Det går också bra att endast köpa intervjun med beteendeanalys utan åtgärsplan för att sedan köpa till träffar där jag lägger fram förslag på åtgärdplan vi kommer jobba med kommande träffar. 

Anmälan beteendeutredning

Hundividen gör beteendeutredning i Stockholm. Vi ses hemma hos dig eller om ni kan ta er till sollentuna där vi håller till utomhus.
Namn E-post och telefonnummer
Vilket paket vill du boka?
Lilla paketet
Stora Paketet
Endast intervju
Beskriv beteendet du vill ha hjälp med Vart i Stockholm är ni bosatta? Skicka in