Hundividen  

Kursutbud

Här kan du läsa mer om Hundividens tjänster

Vem vänder sig kurserna till

Hundividen vill sprida kunskapen om belöningsbaserad hundträning. Kurserna sträcker sig från den nyblivna hundägaren till den som behöver mer stöd i eventuella hinder i träningen. 

Kurserna är i kategorierna:

Vardagsviktiga kurser - valpkurser, unghundskurser, koppelkurser och hundmöten
Prova-på kurser: för dig som är nyfiken på hundkurs men inte bestämt dig vilken kurs du ska gå
Blygerhundskurser - för den osäkra och rädda hunden
Berikningskurser - lär känna din hund och ge hunden stimuli för dess naturliga behov
Privatträning
Beteendeutredning

Regler  

DET ÄR INTE TILLÅTET ATT RYCKA, NYPA ELLER GE ANDRA KORRIGERINGAR TILL HUNDEN

UTRUSTNING SOM ANTI-DRAG, HALTI OCH STRYP ÄR EJ TILLÅTET ATT ANVÄNDA PÅ KURS HOS HUNDIVIDEN. SELE ÄR ATT FÖREDRA, MEN VILL INTE DIN HUND BÄRA SELE ÄR DET SJÄLVKLART OKEJ, DÅ ÄR ETT FAST BRETT HALSBAND ETT KRAV. HAR DU SVÅRT ATT HITTA EN SELE PASSAR DIN HUND KAN DU SKICKA ETT MAIL SÅ HJÄLPER JAG TILL ATT TA FRAM EN PASSANDE SELE.

ETT FAST KOPPEL ÄR ATT FÖREDRA (DVS INTE FLEXIKOPPEL ELLER RULLKOPPEL) FAST KOPPEL FINNS ATT LÅNA PÅ PLATS

VARDAGSVIKTIGA KURSER

Vardagsviktiga kurser är de kurser som du som nyhundsägare lär dig vad belöningsbaserad hundträning är, hur du belönar hunden, hur du läser av din hund och hur du lär in det viktiga så som ensamhetsträning, inkallning och mycket mer.

Vardagsviktigt 

Valpkurs 

Denna kurs vänder sig till valpägaren som vill lära sig grunden i hundkunskap och hur du fortsätter att träna med din valp efter avslutad kurs. Du kommer få redskapen i hur du stärker relationen med din valp. Vi kommer att prata om valpens utveckling, ensamhetsträning, olika belöningar, varför vi tränar med belöningsbaserad hundträning, hur vi kan läsa av vår hund och mycket mer!

5 tillfällen, 1,5h/tillfälle

Vardagsviktigt 

Unghundskurs 

Denna kurs vänder sig till dig med en unghund i åldern 5 månader - 2 år. Att vara en unghund kan kännas jobbigt, då världen kan vara både intressant och läskig. Man vet inte vad man ska ta sig till med all energi. I den här kursen få du som ägare hjälp i att stimulera din unghund, du kommer få redskap i hur du boostar självförtroendet på din osäkra tonårshund. Hur du med hjälp av belöningsutveckling kan stärka relationen och hjälpa din hund genom hinder ni stöter på genom hunden liv.

5 tillfällen, 1,5h/tillfälle 

Vardagsviktigt 

Koppel & Kontakt 

Drar hunden mycket i kopplet? Har du svårt att få kontakt med din hund under promenaderna? Då är denna kurs för dig! Under 2 dagar få du lära dig kontaktövningar, koppelteknik och grunden till inkallning.

2 TILLFÄLLEN A 2H

Prova-på kurser 

För dig som är sugen att gå kurs men vet inte vad riktigt eller vill ha ett bättre hum om hur jag jobbar som instruktör, då kan ni prova på en mini kurs på 1h.

Prova-på kurser 

Ett tillfälle/1h.

Olika teman per tillfälle. 

Exempel på teman: kontakt, vad är belöningsbaserad hundträning, Födosök, target träning, klicker, belöningsutveckling och mycket mer! 

De olika teman med datum läggs upp på Hundividens instagram och Facebook löpande, så in och följ där för att inte missa något! 

Edsvik, Sollentuna 

Superscript

Blygerhundskurser 

Dessa kurser är inspirerade av boken "Blygerhundar - så gör du din hund till en superhjälte" skriven av Jessica Mann.
 
En blygerhund är en hund som tycker världen är otäck och behöver stärka sitt självförtroende. På dessa kurser fokuserar vi på att stärka hundens självförtroende med olika övningar, underlag och lekar.
Att leva med en blygerhund kan kännas tungt då man ser sin bästa vän vara rädd och har svårt att hantera vissa vardagliga situationer. Oavsett om din hund är rädd för andra hundar, människor, ljud, bilar osv så anpassar vi så just du och din hund ska känna er bekväma.
På Blygerhundskurserna är maxantalet på ekipage 4 hundar. Vi riggar miljön så alla hundar får utrymmet de behöver med hjälp av skymd sikt från varandra, stort avstånd och lätt att gå undan.
Kurserna hålls inomhus.
Är du medlem i BFF Strays? Då får du 15% rabatt på alla Blygerhundskurser! Adoptörer via BFF Strays får 50%rabatt på alla Blygerhundskurserna.

Blygerhundskurs 

SUPERHUNDAR 

Denna kurs passar dig som vill gå en kurs med hela konceptet blygerhund. Vi fokuserar på att stärka hundens självförtroende och hjälpa hunden att bli tryggare och våga ta för sig mer i livet. Du kommer få redskap till hur du kan stötta din blygerhund i vardagen.

4 TILLFÄLLEN, 2H MED MÅNGA PAUSER

Modiga Hundar

Blygerhundskurs 

Modiga Hundar 

Denna endags-kurs vänder sig till dig som är nyfiken på konceptet blygerhund och vill prova på hur man kan stärka hundens självförtroende.

1 TILLFÄLLEN, 2H MED MÅNGA PAUSER


Blygerhundskurs 

Tappra Tassar 

Denna endags-kurs vänder sig till dig som är nyfiken på konceptet blygerhund och vill prova på olika sätt man kan få hunden att växa i sitt självförtroende och initiativtagande med hjälp av att stärka hundens muskler och balans.

1 TILLFÄLLEN, 2H MED MÅNGA PAUSER

Blygerhundskurs 

Rescue Hjältar 

Denna kurs vänder sig till dig som har en omplacering antingen ifrån Sverige men också en hund från ett shelter eller gatan utomlands.

Kursen fokuserar på att du ska få lära känna din hund på nya sätt genom övningar som stärker hundens självförtroende, hjälper hunden att ta initiativ och bygger er relation ihop. Hunden behöver ha bott hos dig minst en månad, så ni fått landa lite innan ni tar er av alla nya intryck som kommer med en fysisk kurs.

ONLINE

Berikningskurser 

Berikning betyder att tillföra något som stimulerar hundens naturliga behov och beteenden.
Inga förkunskaper krävs. Berikngskurserna är anpassade efter 12 veckors valpar upp till seniorhundar

Berikningskurs 

Berikningsbana

Mer info kommer snart! 

Berikningskurs 

Valptivoli

Mer info kommer snart! 

Privatträning 

Vill du träna på ett specifikt beteende eller vill satsa mer i hundträningen, då kan du boka in dig för privatkurs. Även för dig som har en hund som inte klarar av att träna samtidigt som andra ekipage.

Alla kurser går att hållas som privatkurs, priset är då detsamma som privatkurs per tillfälle.

Beskriv vad du vill träna på tillsammans med din hund i din anmälan.

Privatträning kostar 550:- för 60 min.

3 tillfällen för 1200:- om du köper dem på samma gång.
Hundividen erbjuder även

Beteendeutredning 

Jag är utbildad beteendeutredare via Attityd Hundkunskap. En beteendeutredning går till att man utreder ett problembeteenden hunden har. Det kan vara ett eller flera beteenden som påverkar er så vardagen blir svår. Beteendet behöver inte alltid vara ett problem för hunden själv, utan det kan vara ett beteende som ägaren tycker är jobbigt, ett beteende som påverkar eran vardag eller omgivning.

Beteenden kan se olika ut beroende på situationen. Det kan kännas tungt och svårt att inte veta hur en kan hjälpa sin hund. Därför är det viktigt och bra att söka hjälp. Hundividen bemöter alltid människor och hundar med empati och omtanke, för din trygghet.


Exempel på problembeteenden:
Separationsångest
Ufall i koppel vid hundmöten, människor, bilar osv
Ljudrädslor
Resursförsvar
Svårt med hantering och/eller veterinärbesök
Åksjuka
Oönskat skall på ringklockan eller i trädgården
Stress
Jaktproblem


En beteendeutredning hos Hundividen börjar alltid med att du mailar och får ett formulär att fylla i om hundens beteende du behöver hjälp med, när de uppstår, vad hunden gör innan och efter, hur er vardag ser ut, om hundens hälsa, kost och bakgrund. Det är bra att göra en hälsokoll hos veterinären innan vi påbörjar beteeutredningen, för att utesluta sjukdomar och smärta. Detta kan göras efter beteendeanalysen. Under intervjun kommer jag ställa mer djupgående frågor om beteendet och hunden. Du kommer få en beteendeanalys och en träningsplan i hur vi kommer jobba de kommande träffarna. Räkna med ca 1h per träff. Hela familjen är välkommen, då det är bra om alla vet hur träningsplanen kommer att se ut.

Du skickar ett mail till Beteendeutredning@hundividen.se du kommer sen få ett formulär att fylla i om din hund, er vardag och vad ni behöver hjälp med.

Här nedan ser du Hundividens utbud I beteendeutredning. BFF Strays-adoptörer får 50% rabatt vid köp av lilla startpaketet 
 
  
Paket
Detta ingår
Pris
Lilla paketet

Intervju och beteendeanalys ingår + 2 praktiska träningstillfällen med individanpassad träningsupplägg. . Vill du lägga till extra tillfällen efter får du rabatterat pris per tillfälle 450:-. 1h per tillfälle. OBS att intervjun kan variera med tiden 45min-1,5h. Du får beteendeanalysen skickad på mail efter överenskommelse. BFF Strays-adoptörer får 50%rabatt vid köp av lilla startpaketet 

1790 SEK

Anmälan
Stora paketet

Intervju och beteendeanalys ingår + 4 praktiska träningstillfällen med individanpassad träningsupplägg. . Vill du lägga till extra tillfällen efter får du rabatterat pris per tillfälle 350:-. 1h per tillfälle. OBS att intervjun kan variera med tiden 45min-1,5h. Du får beteendeanalysen skickad på mail efter överenskommelse.  

3350 SEK

Anmälan
Endast intervju

Intervju fysiskt eller över videosamtal + beteendeanalys. Intervjun kan variera mellan 45min-1,5h. Du får beteendeanalysen skickad på mail efter överenskommelse. 

650 SEK

Anmälan
Köp av enskilda tillfällen efter intervju

Enskilda träningstillfällen med individanpassad träningsupplägg. efter köp av enskild intervju. 1h per tillfälle. 

950 SEK

Anmälan

Kursanmälan

Fyll i formuläret för en anmälan för kursen du vill gå. Du kommer få ett svar med bekräftelse på din anmälan samt betalningsinformation. 
Namn E-post Kurs + datum Hundens namn, ålder, ras/hundtyp Övrig info ex allergier, behov av mer utrymme, frågor Skicka in

Kontakt information