Blygerhundskurser

Dessa kurser är inspirerade av boken "Blygerhundar - så gör du din hund till en superhjälte" skriven av Jessica Mann.
Jag som håller i blygerhundskurserna heter My Molander och är utbildad av Jessica Mann via Attityd Hundkunskap.


     

 


      
 

Vad är en blygerhund?

En blygerhund är en hund som tycker världen är otäck och behöver stärka sitt självförtroende. På dessa kurser fokuserar vi på att stärka hundens självförtroende med övningar som hjälper hunden att våga ta iniativ, vågar sig på olika underlag och släpper på stress med lekar.
Att leva med en blygerhund kan kännas tungt då man ser sin bästa vän vara rädd och har svårt att hantera vissa vardagliga situationer. Oavsett om din hund är rädd för andra hundar, människor, ljud, bilar osv så anpassar vi så just du och din hund ska känna er bekväma.
På Blygerhundskurserna är maxantalet på ekipage 4 hundar. Vi riggar miljön så alla hundar får utrymmet de behöver med hjälp av siktskydd från varandra, stort avstånd och lätt att gå undan för pauser.
Kurserna hålls inomhus utom kursen Powernosar som hålls utomhus.

SUPERHUNDAR

Denna kurs passar dig som vill gå en kurs med hela konceptet blygerhund. Vi fokuserar på att stärka hundens självförtroende och hjälpa hunden att bli tryggare och våga ta för sig mer i livet. Du kommer få redskap till hur du kan stötta din blygerhund i vardagen.

4 TILLFÄLLEN, 2H MED MÅNGA PAUSER

Denna kurs hålls inomhus


2250 SEK

RESCUEHJÄLTAR

Denna kurs vänder sig till dig som har en omplacering antingen ifrån Sverige men också en hund från ett shelter eller gatan utomlands.

Kursen fokuserar på att du ska få lära känna din hund på nya sätt genom övningar som stärker hundens självförtroende, hjälper hunden att ta initiativ och bygger er relation ihop. Hunden behöver ha bott hos dig minst 3 veckor, så ni har fått landa lite innan ni tar er an alla nya intryck som kommer med en fysisk kurs.

Denna kurs hålls inomhus


2750 SEK

POWERNOSAR

12 April

Den här kursen fokuserar på att stärka hundens självförtroende med hjälp av olika formen av nosaktiveringar. Hundarna kommer få prova på olika moment där nosen står i fokus. Du som ägare kommer få kunskap i hur du bäst stöttar din blygerhund och hjälper hen att ta initiativ. 

3 tillfällen 1,5h

Kursstart April: 12 Arpil kl 18.00-19.30

Resterande datum: 19/4 & 26/4  Edsvik Landsnoravägen 10, Sollentuna

Kursstart Juni: 3 Juni kl 17.00-18.30

Resterande datum: 10/6 & 17/6 Edsvik Landsnoravägen 10, Sollentuna

Max 4 ekipage. Kursen hålls utomhus

925 SEK

MODIGA HUNDAR

Denna endags-kurs vänder sig till dig som är nyfiken på konceptet blygerhund och vill prova på hur man kan stärka hundens självförtroende.

1 TILLFÄLLEN, 2H MED MÅNGA PAUSER

Denna kurs hålls inomhus


550 SEK

TAPPRA TASSAR

Denna endags-kurs vänder sig till dig som är nyfiken på konceptet blygerhund och vill prova på olika sätt man kan få hunden att växa i sitt självförtroende och initiativtagande med hjälp av att stärka hundens muskler och balans.

1 TILLFÄLLEN, 2H MED MÅNGA PAUSER
Denna kurs hålls inomhus
550 SEK

Frågor och svar Blygerhundar

Här kan du läsa de vanligaste frågorna kring blygerhundskurserna. Har du andra frågor går det bra att skicka ett mail till Kontakt@hundividen.se

Hur vet jag om min hund är en blygerhund?

Om din hund har rädslor för exempel ljud, underlag eller är känslig för stimuli. En hund som känner sig osäker i olika situationer och reagerar genom att frysa, fäkta eller fly.

Min hund är rädd för andra hundar, kan vi ändå gå kursen?

Ja! Denna kurs är speciellt formad efter hundars rädslor där vi tar hänsyn till hundars rädslor och integritet genom ett ökat avstånd mellan de olika ekipagen, siktskydd och många pauser. Kurserna har även en ökad säkerhet vid in och utgång från kurshallen med alla ekipage just för att ingen ska råka krocka med varandra. Du kan maila om specifika önskemål om bemötande till Kontakt@hundividen.se

Får hundar utan rädslor gå kurserna?

Det går självklart bra att gå blygerhundskurerna för hundar utan rädslor i förebyggande syfte. Perfekt för valpar och omplaceringar att stärka er relation och bygga upp hundens självföretroende och iniativförmåga.

Måste man ha läst boken Blygerhundar innan man går kurserna?

Nej, det måste man inte ha gjort. Under teoridelar kommer vi gå igenom begreppet blygerhund och utgå ifrån boken. Du kommer alltså få lära dig vad en blygerhund är och hur du bäst kan hjälpa en rädd eller osäker hund i vardagen. Men jag rekomenderar starkt att läsa boken då den tar upp flera orsaker bakom rädslor och kreativa sätt hur man kan hjälpa hunden som kan vara intressant att lära sig mer om. 

Går det att få blygerhundskurs som privatträning?

Tyvärr inte, då denna kurs krävs mer rekvesita och tidsplanering än vad vanligtvis en privatträning tar. Men i privatträning kan du få redskap till flera moment att träna för att stärka din hunds självförtroende. Maila Kontakt@hundividen.se för förslag på träningsupplägg.

Namn på hund, ålder, ras/hundtyp Namn på person/personerna som närvarar på kursen E-post och telefonnummer Vilken kurs? Allergier (hund och människa) Specifika önskemål om bemötande Skicka in

Anmälan 

För att anmäla dig på kurs behöver du fylla i formuläret nedan. Efter anmälan får du ett mail med betalningsinformation, när betalningen är gjord får du anmälningsbekräftelse. Har du några frågor går det bra att maila direkt till Kontakt@hundividen.se

Sollentuna, Stockholm 

kontakt@hundividen.se